BLOG

Læs vores blogindlæg om street art-kunst her.

Hvorfor skal vi altid slås om prisen?

Vi har hørt dem alle sammen. Vi har mødt dem alle sammen og vi har afvist dem alle sammen. Mest af alt fordi jeg bliver tør i munden af, at skulle bruge så uendeligt meget krudt på noget så åbenlyst, som at forklare at kunst (naturligvis) koster penge, at kunstnere skal have løn. At de ikke kan leve af kun at få dækket deres udgifter, ej heller af rusen og den ”gratis” reklame. At kendt kunst koster mere end ukendt kunst, at tiden for tilblivelsen af et kunstværk naturligvis har betydning for prisen, ja. 

Read More
Mads Fredberg
Studio visit - Jamie Linley

Den engelskfødte fine- & streetart kunstner Jamie Linley, er en nær ven af huset. Vi har samarbejdet med Jamie i mange år og særligt omkring Designudsmykninger er han en ofte en fast del af holdet. Vi besøger Jamie en vinterdag i december og træder direkte ind i et organiseret byggekaos. Jamie har studie hjemme og er netop i gang med at lave nyt bryggers og undskylder rodet, men ligesom Jamies værker er byggepladsen velstruktureret og renlig i sit udtryk.

Read More
Mads Fredberg
Studiovisit - Malakkai

Lokalet jeg træder ned i er lavloftet, aflangt og sender straks tanker i en kreativ og skabende retning. På væggene hænger adskillige værker der alle er under produktion. Hylder, reoler og borde er alle sirligt beklædt med spraydåser, pensler, størknet maling, bøtter med farvet vand og en hel masse andet!

Tag med på besøg i studiet hos den spanske steetart kunster Malakkai!

Read More
Mads Fredberg
Kunst er et øjebliks indblik ind i et andet menneskes oplevelse af verden.

Kunst er mange ting og kan vække alle mulige og umulige minder, refleksioner og tanker i os. En fortælling om noget vi ikke selv er herre over eller har haft indflydelse på! Det er både magisk og samtidig skræmmende, både fordi det rører os, nogen gang dybt, og andre gange måske forarger eller direkte forandrer os. Kunsten i det offentlige rum har altid været katalysator for dialog og i høj grad været med til at forandre verden og os selv!

Read More
Mads Fredberg
Street art påvirker din DGNB-certificering!

Hos Kolossal arbejder vi med at integrere kunst i dit byggeri, uanset om det er offentligt eller privat. Når man som bygherre skal overholde kriterierne for at få en DGNB-certificering er kunst – og særligt street art – en god måde at skabe en identitet og storytelling omkring byggeriet, samtidig med at man øger byggeriets sociale bæredygtighed.  

Read More
Mads Fredberg
Arbejdsrummet i det 21. århundrede

De fysiske omgivelser, vi arbejder i, er ofte resultatet af tilfældigheder eller opgaver på en facility managers todo-liste. Møbler bliver købt efter kriterier om pris, ergonomi og nogenlunde hæderlig æstetik. Der bliver sjældent kræset for de lækre og stimulerende elementer i arbejdsmiljøet, og den røde tråd, der gør en arbejdsplads til en arbejdskultur, er ofte fraværende.

Read More
Mads Fredberg
Håndmalede reklamer - 10 gode grunde til, at de bare virker bedre

Håndmalede reklamer er et gammelt håndværk, der går helt tilbage til antikken. I dag er håndmalede reklamer en selvstændig kunstform, der bruges af mange virksomheder, når man ønsker at skabe en helt særlig udsmykning med et kommercielt formål. Og det virker. Her bringer vi de ti god grunde til, at I bør overveje en håndmalet reklame for jeres produkt eller jeres virksomhed.

Read More
Mads Fredberg
Identitetsfortælling i form af street art

Branding er ikke forbeholdt virksomheder og produkter. I by- og kommune branding kæmpes der ikke om kunderne, men om borgerne. Faktisk fylder branding mere og mere i budgetterne i landets 98 kommuner. Et kunstprojekt kan bruges til at skabe en stærk identitetsfortælling i en by og samtidig være samlende for borgerne og øge tilhørsforholdet.

Read More
Mads Fredberg
Street art i områdefornyelse

Områdefornyelse er en helhedsorienteret proces, der foregår i samarbejde mellem kommunen og det lokalsamfund, der har behov for bymæssig udvikling. Nogle af de centrale elementer i en områdefornyelse er at forbedre byrum, boliger og frirum og skabe samlingssteder.

Read More
Mads Fredberg
Midlertidige kunstprojekter i bybilledet

Midlertidige projekter er kunst, som ikke er permanent. Og hvorfor så investere i midlertidige street art projekter? Midlertidig kunst skal ses som en investering i byens liv her og nu. Den gør udviklingsområder mere attraktive, mens de er under ombygning og midlertidigheden giver en mulighed for at afprøve spontane projekter og få idéer ud at leve.

Read More
Mads Fredberg
Wayfinding - Vejvisning i bybilledet

Wayfinding er i alt sin enkelthed "vejvisning” - at vise folk hvordan de kommer fra A til B. Wayfinding findes traditionelt i form af skiltning, men det kan også komme i form af street art. Street art adskiller sig fra sædvanlig wayfinding, da det i langt højere grad kan aktivere byrummet og involvere borgerne.

Read More
Mads Fredberg
Kunsten at inddrage borgerne

Borgerinddragelse er når I som kommune gør brug af borgernes input og idéer i diverse sammenhænge. Borgerinddragelse er en svær størrelse, men der er mange fordele for jer som kommune, når I inddrager jeres borgere i kunstprojekter i byrummet.

Read More
InspirationMads Fredberg